У Литві пропонується заборонити своїм військовим поїздки до РФ, Білорусі та Китаю

У Литві пропонується заборонити своїм військовим поїздки до РФ, Білорусі та Китаю

Міністерство оборони Литви зареєструвало доопрацьований проєкт поправок, в якому пропонується заборонити литовським військовослужбовцям виїзд із неслужбовою метою до Росії, Білорусі, Китаю, Вірменії, Азербайджану, Молдови та інших країн і регіонів.

Про це повідомляє Delfi.

Серед інших країн і регіонів, зокрема, названі Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменістан, Узбекистан, анексований Росією Крим, регіони Грузії Абхазія та Південна Осетія, а також інші держави, в які Міністерство закордонних справ Литви рекомендувало литовським громадянам не їздити або негайно їх покинути.

Передбачено, що військовослужбовцям професійної військової служби Литви також заборонять проїзд транзитом через зазначені у переліку держави, за винятком випадків перетину повітряного простору без приземлення на території держави.

У поправках передбачені й винятки. Виїзд до зазначених країн буде дозволено у разі тяжкої хвороби або смерті родича військовослужбовця, або якщо військовослужбовця призначено опікуном або піклувальником родича. Також військовослужбовець зможе виїжджати на вирішення питань своїх майнових прав у випадках, коли їх неможливо вирішити без відвідування заборонених країн чи територій.

Нагадаємо, Росіяни репресують строковиків в Криму. Троє матросів здійснили самогубство - АТЕШ

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next