В Україні перевірили близько 2000 погроз щодо підриву місць скупчення людей

В Україні перевірили близько 2000 погроз щодо підриву місць скупчення людей

Станом на вересень з початку 2023 року Служба безпеки України, а саме Департамент захисту національної державності, отримав і перевірив близько 2 тисяч погроз щодо підриву місць масового скупчення людей, зокрема, шкіл та лікарень.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Станом на вересень з початку 2023 року СБУ, а саме Департамент захисту національної державності, отримав і перевірив біля 2 тисяч анонімних погроз щодо підриву місць масового скупчення людей, зокрема шкіл та лікарень, - зазначив він.

За його словами, інформація про псевдомінування найчастіше надходить з території Російської Федерації.

Проте іноді такі дзвінки “передаються” й від українських “абонентів”. Але й тут не без російського сліду - спецслужби РФ вербують українських дітей для своїх злочинних дій, - поінформував Лубінець.

Омбудсмен пояснив, що росіяни роблять це через Телеграм-канали, ігрові інтернет-платформи, а також всім відомі російські соцмережі, там окупанти пропонують неповнолітнім співпрацю й схиляють до злочинних дій. Іноді роблять це методами шантажу та психологічних маніпуляцій, пропонують гроші.

Мета ворога – дестабілізувати ситуацію в Україні. На жаль, найгірше те, що страждають від цього діти: на різних рівнях такої протиправної діяльності, яка в умовах воєнного часу фактично є терором, - зауважив Уповноважений ВР з прав людини.

Водночас він підкреслив, що загарбники не тільки ошукують українських дітей задля своїх цілей, але й порушують право українців на безпеку, а також перешкоджають безпечному освітньому процесу.

Звертаюся до батьків: проведіть бесіди зі своїми дітьми, аби їх не використовував ворог у своїх цілях!, - резюмував Лубінець.

Нагадаємо, Зеленський підписав закон про політично значущих осіб

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Дніпрі чоловік погрожував дистанційно підірвати Раду У Дніпрі чоловік погрожував дистанційно підірвати Раду
Напередодні він заявив, що в будівлі Верховної ради закладена вибухівка, яку він має намір підірвати дистанційно.
Вимагав мільйон доларів і гелікоптер: у Запоріжжі п'яний чоловік погрожував підірвати ТЦ (фото) Вимагав мільйон доларів і гелікоптер: у Запоріжжі п'яний чоловік погрожував підірвати ТЦ (фото)
У Запоріжжі п'яний молодик погрожував підірвати торговий центр, у випадку якщо йому не дадуть мільйон доларів та гелікоптер. Під час переговорів чоловік знизив свої вимоги та суму до 15 тисяч доларів.
У Києві замінували будівлю Верховної Ради: поліція шукає вибухівку (відео) У Києві замінували будівлю Верховної Ради: поліція шукає вибухівку (відео)
Київська поліція повідомила про мінування Верховної Ради, наразі правоохоронці перевіряють будівлю на наявність вибухівки.
Loading...
Load next