Польська влада фіксує агресивнішу пропагандистську діяльність білорусі і росії

Польська влада фіксує агресивнішу пропагандистську діяльність білорусі і росії

Урядовий уповноважений з питань безпеки інформаційного простору Республіки Польща Станіслав Жарин повідомив, що білоруський пропагандистський апарат активізував агресивну інформаційну діяльність, спрямовану проти Польщі.

Про це повідомляє Польське радіо.

За словами Жарина, пропагандистські дії доповнюють операцію з дестабілізації кордону Республіки Польща за допомогою штучно стимульованого міграційного тиску. Російські пропагандистські осередки продовжують широко коментувати післявиборчу ситуацію в Польщі. Наразі на перший план виходить наратив про те, що польська держава й надалі буде пронизана русофобією. Водночас повідомлення росії вказує на те, що є шкідливим для Польщі та суспільства.

Активізацію операції зі звинуваченнями Польщі у злочинах проти нелегальних мігрантів, так і різке посилення наративу про «польську русофобію» можна розглядати як форму тиску на майбутній уряд.

Акцент буде також на зміні підходу Варшави до загроз зі сходу. Апарати впливу обох режимів відзначають «слушність» вимог щодо скорочення чисельності особового складу польської армії. Також Станіслав Жарин наголошував, що "росія продовжує просувати брехливий образ Польщі як загрози для Калінінградської області".

Він також зазначив, що "білоруський пропагандистський апарат за допомогою засобів масової інформації, підконтрольних дипломатичним представництвам республіки білорусь, нещодавно здійснив інформаційну провокацію, засновану на неправдивому твердженні, що польський гелікоптер порушив білоруський повітряний простір".

Нагадаємо, МАГАТЕ провело неоголошену інспекцію на Рівненській АЕС

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Заочний арешт спікеру рашизму: Соловйова за ґрати (відео) Заочний арешт спікеру рашизму: Соловйова за ґрати (відео)
Личаківський райсуд Львова задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах ГСУ ДБР та обрав запобіжний захід Владіміру Соловйову – тримання під вартою.
Loading...
Load next