Окупанти набирають жінок у ПВК для війни проти України, – британська розвідка

Окупанти набирають жінок у ПВК для війни проти України, – британська розвідка

Російська приватна військова компанія “Редут”, яка підтримується державою та пов’язана з військовою розвідкою, вербує жінок для відправки на фронт. Вони мають брати участь у бойових діях в Україні у складі окупаційних сил.

Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії.

Йдеться про батальйон “Борз”, що формується в Росії. Він входить до ПВК “Редут”, який, найімовірніше, безпосередньо фінансується Головним розвідувальним управлінням (ГРУ) РФ.

Нещодавно було зафіксовано випадки рекрутингу жінок у таке формування. У рекламних оголошеннях в соціальних мережах жінок-новобранців закликають приєднатися до цього батальйону для роботи снайперами та операторами безпілотних літальних апаратів.

У британській розвідці нагадали, що у березні цього року глава Міноборони РФ Сергій Шойгу заявив про дислокацію в Україні 1100 жінок, що відповідає лише приблизно 0,3 відсотка особового складу росармії.

Як зазначається в рекламі “Редута”, наразі вони виконують здебільшого функції медичного забезпечення та громадського харчування, – йдеться у публікації.

У британському оборонному відомстві додають, що залишається незрозумілим, чи будуть офіційні російські сили оборони “прагнути наслідувати цей приклад і відкрити більше бойових ролей для жінок”.

Нагадаємо, Німеччина виділила €5,6 млн на гранти малим переробникам України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Loading...
Load next