У Франції затримали російського олігарха Кузьмичова, який є співвласником "Альфа-груп"

У Франції затримали російського олігарха Кузьмичова, який є співвласником "Альфа-груп"

У Франції правоохоронці затримали російського олігарха, співвласника "Альфа-груп", Олексія Кузьмичова та обшукали його віллу олігарха в Сен-Тропе

Про це повідомляє французька газета Le Monde.

У Національній фінансовій прокуратурі Франції підтвердили інформацію про затримання російського олігарха, співвласника "Альфа-груп", Олексія Кузьмичова, який володіє яхтами та нерухомістю у Франції і потрапив під санкції з початку війни в Україні.

Правоохоронці уточнили, що обшуками будинок олігарха в Парижі, який розташований у 7-му окрузі столиці, між Національною асамблеєю та Музей Орсе. За інформацією Le Monde, вранці 30 жовтня також відбувся обшук на віллі олігарха в Сен-Тропе.

Європейські санкції забороняють йому присутність на європейській території, але анонімне джерело, близьке до олігарха, повідомило Le Monde, що Кузьмичов уже перебував у Франції на момент його додавання до санкційного списку.

До обшуків було залучено 60 осіб, у тому числі поліцейські з Центрального управління по боротьбі з корупцією та фінансовими та податковими правопорушеннями, відповідальні за розслідування, і близько 40 елітних поліцейських. Le Monde інформує, що на місці обшуку правоохоронці виявили пачки готівки.

Одним із власників "Сенс Банку" (колишнього Альфа-банку) є підсанкційний громадянин Росії Михайло Фрідман, який 26 жовтня програв справу про розблокування своїх рахунків для оплати послуг за утримання особняка у Лондоні та надання дозволу на в'їзд в Британію.

Нагадаємо, На Волині вилучили фальсифікований алкоголь вартістю понад пів мільйона грн

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next