Росія працює над зменшенням підтримки України у Франції – WP

Росія працює над зменшенням підтримки України у Франції – WP

Останнім часом Росія посилила спроби впливу на політичне середовище та суспільство Франції з метою зменшення підтримки України.

Про це повідомляє The Washington Post.

Росія збільшує свої зусилля, щоби підірвати підтримку Києва з боку Франції, що є прихованим фронтом пропаганди в Західній Європі, який став частиною війни проти України, – пише видання, посилаючись на розмови з ультраправими французькими політиками, а також на кремлівські документи.

У документації Кремля, доступ до якої отримала Європейська служба безпеки і з якою ознайомилися журналісти WP, вказується на першого заступника голови адміністрації президента РФ Сергія Кирієнка.

Зокрема йдеться, що він доручив кремлівським політтехнологам сприяти політичним розбратам у Франції. Головними інструментами при цьому обрані франкомовні соцмережі, а також політичні діячі, лідери громадської думки та активісти цієї країни.

Ціль Москви – підірвати підтримку України та послабити рішучість НАТО, – написано в документах.

Як розповіли у виданні, Кремль намагається посилити наративи про начебто шкоду, завдану французькій економіці через санкції проти РФ та зниження обсягів торгівлі через це.

Водночас зазначено, що французам загрожує “найглибша за останні роки соціально-економічна криза”. Серед інших московських тез мовиться, що постачання зброї в Україну начебто залишило Францію без зброї для самозахисту.

Нагадаємо, Військова допомога для України: Швеція внесе у трастовий фонд НАТО близько $5 мільйонів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next