У НАТО стартували масштабні навчання "Удар Нептуна"

У НАТО стартували масштабні навчання "Удар Нептуна"

Військово-морські ударні сили та сили підтримки НАТО (STRIKFORNATO) розпочали навчання Neptune Strike 23-3, що триватимуть до 10 листопада.

Про це повідомляє пресслужба Альянсу.

Протягом 11 днів 20 країн Альянсу і Швеція продемонструють, що відданість НАТО суверенітету і свободі залишається такою ж сильною й актуальною, як і раніше, – зазначили у повідомленні.

Серія “Удар Нептуна” – це відчутна демонстрація потужності та спроможності Альянсу НАТО в операціях у багатьох сферах, що акцентує природну еволюцію здатності НАТО інтегрувати висококласні морські бойові можливості ударних авіаносних груп для підтримки оборони Альянсу, шляхом виконання заходів із посиленого спостереження.

Навчання відбуватимуться у водах Центрального Середземномор’я, Балтійського моря та на території Чорноморського регіону.

В епоху глобальної конкуренції найбільшою відповідальністю Альянсу є захист і оборона своєї території та народу від будь-якої загрози, що надходить з будь-якого можливого напрямку. Neptune Strike 23-3 безпомилково покаже, наскільки союзники по НАТО непохитні у виконанні цього обов’язку, – наголосили у пресслужбі.

Нагадаємо, На Кіровоградщині подовжили комендантську годину

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next