Три країни запровадили санкції проти М’янми

Три країни запровадили санкції проти М’янми

Канада разом зі США та Великою Британією запровадила санкції проти М’янми.

Про це повідомляє МЗС Канади.

У погодженні із США та Великою Британією, Канада запроваджує санкції проти 39 осіб та 22 установ <...> у відповідь на державний переворот 1 лютого 2021 року, внаслідок якого демократично обраний уряд було скинуто військовим режимом, - йдеться у заяві.

Зазначається, що ці санкції продовжують запроваджені раніше обмежувальні заходи, спрямовані на те, щоб позбавити хунту М’янми доступу до ринку зброї.

Санкції запроваджуються у відповідь на постійні авіаудари режиму, в тому числі по цивільних й цивільній інфраструктурі, а також масові підпали, знищення сіл, довільні затримання, страти, тортури, каліцтва та масові вбивства цивільних, що поглибило взаємопов’язані гуманітарну, політичну й економічну кризи в М’янмі, - наголосили у канадському МЗС.

Підкреслюється, що підсанкційні особи й установи “відіграють ключові ролі для військового режиму, постачаючи зброю, ресурси й кошти”.

Крім того, Канада розширює заборону на продаж авіаційного пального, запроваджуючи ембарго на надання страхування для його транспортування до М’янми.

Нагадаємо, З Ізраїлю евакуювали 540 українців

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next