СБУ повідомила про підозру екс-заступнику міністра юстиції так званої "ЛНР"

СБУ повідомила про підозру екс-заступнику міністра юстиції так званої "ЛНР"

Слідчі СБУ повідомили про підозру очільнику «держустанови ЛНР» з надання «державних і муніципальних послуг».

Про це повідомляє Третє управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Слідчі СБУ повідомили про підозру в колабораційній діяльності очільнику «Державної установи ЛНР «Багатофункціональний центр надання державних і муніципальних послуг», - йдеться у повідомленні.

Спецслужба встановила, що у 2014 році луганський юрист пішов на співпрацю з окупантами, обіймав різні посади, певний час навіть був «заступником міністра юстиції "ЛНР".

У вересні 2022 року він став "в.о. директора ДУ ЛНР", очоливши процес створення мережі відділень «БФЦ» на окупованій території Луганщини, брав активну участь у медійних акціях окупантів, рекламуючи російські «державні послуги».

«Центри» з надання «державних послуг» створені агресором для втягування українців у російську правову систему, нав’язування їм паспортів РФ та інших документів російського зразка. «БФЦ» оформлюють російське громадянство, здійснюють перереєстрацію прав на нерухомість за лінією росреєстру, забезпечують послуги Федеральної податкової служби тощо, - наголосили у СБУ.

Фігуранту й одній із його підлеглих - начальниці відділення «БФЦ» у Троїцькому - повідомили про підозру в колабораційній діяльності.

Щодо них проводяться досудові розслідування за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Прикордонна розвідка отримала нового начальника: деталі

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Медведчуку оголосили нову підозру в зраді і сприянні тероризму (відео) Медведчуку оголосили нову підозру в зраді і сприянні тероризму (відео)
Після того, як Росія захопила частину Донбасу, Україна опинилася на межі енергетичної кризи. Тож було вирішено купувати вугілля на світовому ринку, зокрема, в ПАР.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Стрілянина в університеті в Росії: батько пермського стрілка найманцем воював на Донбасі (відео) Стрілянина в університеті в Росії: батько пермського стрілка найманцем воював на Донбасі (відео)
Батько 18-річного студента, який застрелив шістьох людей у Пермському державному університеті РФ, виявився військовим найманцем - він брав участь у російській агресії на Донбасі.
Loading...
Load next