Кримчанин отримав 12 років за держзраду: воював на боці рф

Кримчанин отримав 12 років за держзраду: воював на боці рф

Кримчанин, який воював на боці ворога, отримав 12 років позбавлення волі за державну зраду.

Про це повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

За публічного обвинувачення прокуратури АР Крим та м. Севастополя до 12 років позбавлення волі засуджено кримчанина, який воював на боці ворога. Його визнано винним у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України), - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прокурори довели, що у 2021 році, розуміючи, що триває міжнародний збройний конфлікт, чоловік уклав контракт щодо служби у російських збройних силах. Вже після повномасштабного вторгнення РФ, у складі армії держави-окупанта, він зайшов на материкову територію України.

Повідомляється, що засуджений брав участь в активних бойових діях проти Сил оборони України. Зокрема, виконував «завдання» ворога на території Херсонської та Миколаївської областей. Згодом його взяли у полон українські захисники.

Його дії нанесли шкоду суверенітету, територіальній цілісності та обороноздатності України, - підкреслили в прокуратурі АРК.

Росія активізує незаконну мобілізацію в Криму. Ми вкотре наголошуємо, що відповідно до Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року, державі-окупанту заборонено примушувати цивільне населення окупованої території служити в її збройних силах. Однак, якщо ви добровільно приєднаєтеся до ЗС РФ та візьмете участь у війні проти України, ваші дії будуть кваліфіковані, як злочин проти основ національної безпеки, - зазначив керівник прокуратури автономії Ігор Поночовний.

Досудове розслідування здійснювалося ГУ НП в АР Крим та м. Севастополь

Нагадаємо, Уряд удосконалив порядок надання грантів на створення або розвиток власного бізнесу

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Співробітники СБУ викрили розкрадання коштів з рахунків "Благодійного фонду батальйону «Донбас» Співробітники СБУ викрили розкрадання коштів з рахунків "Благодійного фонду батальйону «Донбас»
Співробітники Служби безпеки України викрили протиправну діяльність громадянки України, яка підозрюється у розкраданні коштів з рахунків «Благодійного фонду батальйону «Донбас». Слідством встановлено, що жінка мала доступ до карткового рахунку фонду.
Loading...
Load next