Протест поляків: на кордоні утворилися 35-кілометрові черги

Протест поляків: на кордоні утворилися 35-кілометрові черги

На четвертий день протесту польських перевізників на кордоні з Україною утворилася 35-кілометрова черга вантажівок. Автомобілі простоюють кілька днів.

Кілька сотень вантажівок застрягли в Дорогуську, Гребенному та Медиці. Вони очікують на відправлення впродовж кількох днів. У Гребенному приблизний час – 137 годин. У середу було 90 годин і 900 вантажівок, – повідомляє RMF.

Також сайт зазначає, що на переїзді у Дорогуську водіям доводиться чекати 39 годин, а часом й значно довше. У Медиці перетин кордону займає 65 годин. На розмитнення чекає близько тисячі фур. Черга з автомобілів – 35 кілометрів, яка доходить до міста Сколошева, що вже в Ярославському повіті.

Машини стоять в правій смузі скраю дороги. Схожа ситуація на національній дорозі 28 від Перемишля до Медики. Автомобілі, які очікують на перетин кордону, паркуються вже у самому Перемишлі, – пише RMF.

Великі черги вантажівок на українсько-польському кордоні спричинені блокуванням протестуючими польськими перевізниками, які хочуть відновити дозволи для українських компаній. Протест перевізників триває з понеділка, 6 листопада.

Протестувальники пропускають лише автобуси та транспорт з продовольством, гуманітарною допомогою та пальним. Всі інші види перевезень – одну вантажівку на годину.

За словами прессекретаря Державної прикордонної служби України Андрія Демченко, на українсько-польському кордоні у трьох пунктах пропуску, де рух блокують польські перевізники, на виїзд із Польщі в Україну очікують близько 1700 вантажівок.

Станом на ранок на трьох напрямках виїзду з Польщі перебувало близько 1700 вантажівок, половина з яких у пункті пропуску «Ягодин», - сказав він.

Прессекретар ДПСУ зауважив, що, за інформацією Міністерства інфраструктури України, польські перевізники не надали українській стороні список своїх офіційних вимог.

Вимоги можна бачити у соцмережах або медіа про те, що вони хочуть скасування транспортного безвізу для України, окремих черг для вантажівок на європейських номерах, окремих смуг руху для порожніх автівок і доступу до системи «Шлях», - зазначив Демченко.

Нагадаємо, Побив військового під час вручення повістки: на Сумщині відправили під домашній арешт чоловіка

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Часто вдаються до подібних провокацій: білоруські військові відкривали вогонь на кордоні з Польщею Часто вдаються до подібних провокацій: білоруські військові відкривали вогонь на кордоні з Польщею
Мігранти з країн Близького Сходу вже кілька місяців намагаються потрапити до Польщі зі сторони Білорусі.
На кордоні з Польщею затримали українця, який перевозив 66 кілограм бурштину На кордоні з Польщею затримали українця, який перевозив 66 кілограм бурштину
На пункті пропуску "Шегині" українські прикордонники затримали 44-річного чоловіка, який в своєму мікроавтобусі перевозив контрабанду - 66 кілограмів бурштину. "Сонячне" каміння чоловік заховав у порожнинах порогів автомобіля.
Loading...
Load next