Міноборони зобов’яже постачальників маркувати пальне для ЗСУ червоним кольором

Міноборони зобов’яже постачальників маркувати пальне для ЗСУ червоним кольором

Щоб запобігти незаконному продажу палива, яке було закуплено для потреб ЗСУ, його будуть маркувати барвниками. В дизельне пальне буде додано фарбник яскраво червоного кольору, а в бензин - зеленого.

Про це повідомляє Міноборони.

У відомстві заявляють, що зобов’яжуть постачальників маркувати пальне для ЗСУ. В дизельне пальне буде додано фарбник яскраво червоного кольору, а постачання такого маркованого пального Міноборони планує налагодити вже наступного тижня. У Збройні Сили України марковане дизпаливо потрапить наприкінці листопада. 

Для бензину також буде впроваджено свій барвник – зеленого кольору. Міноборони додають, що "в результаті нововведення ціна на дизель та бензин не зміниться".

Маркування дає можливість ідентифікувати та відстежувати пальне, яке було закуплено винятково для потреб ЗСУ, та зменшує можливість його незаконного продажу. Крім того, визначений колір унеможливить зловживання на місцях щодо змішувань пального. Якість пального для військової техніки має надважливе значення, - наголошують у відомстві.

Промарковане пальне буде неможливо розбавити, щоб колір повністю зник. Навіть якщо його розбавити дуже сильно, дизельне пальне буде менш червоного або рожевого кольору.

Нагадаємо, Естонія та Ісландія відправили Україні польовий шпиталь

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші" Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші"
Протягом доби 1 травня бойовики 12 разів порушили режим тиші, внаслідок чого з української сторони є один військовий отримав поранення.
Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео) Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео)
Поблизу Горлівки увечері 17 квітня та вночі на 18 квітня російські війська використовували гранатомети та стрілецьку зброю проти ЗСУ.
Loading...
Load next