Україна вийшла на серійне виробництво вітчизняних «Шахедів»

Україна вийшла на серійне виробництво вітчизняних «Шахедів»

Україна дійсно налагодила серійне виробництво вітчизняного аналога іранских дронів типу Shahed 131/136.

За місяць таких БПЛА виробляють десятки, сказав міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, пише Форбс Україна.

За його словами, оборонна сфера робить важливий внесок в економіку України. А у майбутньому вона повинна стати головним сектором економіки держави.

Починаючи з того, що називають «українським шахедом», ми не кажемо назву цього продукту, але вийшли на серійне виробництво його і зараз (виробляємо) десятки на місяць, продовжуючи багатьма іншими позиціями, які ми раніше виробляли зовсім мало, а зараз маємо пристойні цифри, – сказав міністр.

Він зазначив, що кратне збільшення виробництва не задовольняє уряд: «Нас задовольняє десятикратне зростання і більше. У нас по багатьох напрямах є таке зростання».

Камишін наголосив, що зараз не йдеться про інтеграцію Укроборонпрому з бізнесом. Але один з державних заводів допомагає невеликим приватним компаніям, що виробляють дрони.

У цьому плані «український шахед» з'явився саме на державному заводі, – підкреслив міністр.

Раніше стало відомо, що Україна розпочала серійне виробництво аналогу «шахеда» і його вже замовляють сили оборони для своїх операцій.

Нагадаємо, На ЗАЕС продовжується витік реагентів з енергоблока №5

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Ліквідація бойовиків РФ: у мережі оприлюднили відео самознищення окупантів на Донбасі Ліквідація бойовиків РФ: у мережі оприлюднили відео самознищення окупантів на Донбасі
Внаслідок удару окупанти зазнали серйозних втрат. Відео, яке з'явилось у мережі було оприлюднено з комп’ютера одного з бойовиків з позивним Стриж.
Loading...
Load next