Швейцарія підтримала створення спеціального трибуналу для рф

Швейцарія підтримала створення спеціального трибуналу для рф

Швейцарія заявила про свою підтримку створення спеціального трибуналу для розгляду злочину агресії росії проти України.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Швейцарії.

Швейцарія підтвердила своє членство в основній групі країн, які виступають за створення такого трибуналу. Швейцарія твердо переконана, що агресія проти України не повинна залишитися безкарною.

Країни, які виступають за створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України, вже кілька місяців збираються в рамках основної групи держав. Їхні колективні зусилля спрямовані на вироблення рішень щодо практичного оформлення трибуналу, включно з його форматом, місцем розташування і методами роботи.

За останні місяці ця ініціатива отримала підтримку 38 країн, зокрема Франції, Німеччини, Норвегії, Гватемали, Японії та Канади. Ідею створення такого трибуналу публічно підтримали також Україна, Європейський Союз і Нідерланди.

У МЗС заявили, що хоча Міжнародний кримінальний суд (МКС) має повноваження переслідувати воєнні злочини і злочини проти людяності, скоєні в Україні, він не має юрисдикції щодо "злочину агресії" в цьому конфлікті, оскільки ані росія, ані Україна не ратифікували договір про створення цього суду.

Нагадаємо, Британія збільшить фінансову підтримку для України - Кемерон

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next