Україна використовує технології штучного інтелекту для пошуку безвісти зниклих — омбудсмен

Україна використовує технології штучного інтелекту для пошуку безвісти зниклих — омбудсмен

Україна використовує технології штучного інтелекту для пошуку безвісти зниклих громадян під час повномасштабної війни рф.

Про це повідомив Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець під час заходу EquAllity Hackaton. 

Він заявив, що ШІ допомагає розпізнавати обличчя. Також, за словами Лубінця, Україна працює зі штучним інтелектом і в інших напрямках, зокрема:

  • Національна асоціація адвокатів України запустила Робочу групу з питань правового регулювання штучного інтелекту;
  • Міністерство цифрової трансформації організовує стратегічні сесії «Створення правової бази для штучного інтелекту в Україні»;

Відомо, що тривають обговорення та дослідження інших проєктів щодо загрози приватності й кібербезпеці, дезінформації, посилення втручання у приватність.

Варто не забувати, що мета штучного інтелекту — це передусім сприяння розвитку людини, суспільства, держави. І врахування інтересів, прав і свобод людини має бути найважливішим у цій сфері, — наголосив Лубінець. 

Нагадаємо, Швейцарія підтримала створення спеціального трибуналу для рф

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Loading...
Load next