Росія вже втратила 15 кораблів - речник ВМС

Росія вже втратила 15 кораблів - речник ВМС

Російський флот зазнав серйозних збитків, зокрема, 15 ворожих кораблів знищені та ще 12 - пошкоджені.

Про це повідомив речник Військово-Морських сил Збройних сил України, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Можна порахувати ті одинці, які вже виведено з ладу. Це 15 знищених та 12 пошкоджених кораблів ворога. Так, звісно, далеко не все це – результат роботи наших дронів, але так само і на їхньому рахунку є достатньо багато пошкоджень ворожих кораблів. Тому ми є фактично драйверами такого нового типу морської війни, і всі це визнають. Україна в цьому сенсі показує новий рівень застосування безекіпажних систем. У нас існує окрема бригада подібних дронів, які використовують надводні, так і підводні дрони. І не тільки для розвідки та розмінування, а й для ураження, - сказав Плетенчук.

За його словами, можливості росіян у Чорному морі останнім часом значно зменшилися завдяки роботі українських Сил оборони. Ворог змушений триматися якнайдалі та значно обмежений у своїх діях.

Навіть можна сказати, що вони зараз знаходяться в обороні. Проте, небезпека зберігається. На жаль, ворог ще має носії крилатих ракет, - додав Плетенчук.

Як запевнив речник Військово-Морських сил Збройних сил України, рух українських сил у напрямку послаблення флоту РФ триватиме. «Звісно будемо розширювати наш вплив за першої ж можливості», - пообіцяв капітан 3-го рангу.

Нагадаємо, Україна та Італія співпрацюватимуть у розвитку оборонної індустрії - Камишін

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
На Донбасі поранили 3 бійців ЗСУ: один із них у важкому стані На Донбасі поранили 3 бійців ЗСУ: один із них у важкому стані
Поранених транспортували до лікувального закладу. Стан здоров'я одного бійця – тяжкий, інших – задовільний.
Loading...
Load next