У Канаді буде проведене розслідування щодо місцевої компанії, яка, ймовірно, продала до рф систему виявлення дронів

У Канаді буде проведене розслідування щодо місцевої компанії, яка, ймовірно, продала до рф систему виявлення дронів

Російський технологічний університет у москві купив канадський радар SkyEye для виявлення безпілотників, який, імовірно, ввезли в країну в обхід санкцій. У Канаді буде проведене розслідування з метою з’ясувати, чи справді це так.

Про це заявив міністр оборони Канади Біл Блер, повідомляє CBC.

Наші правоохоронні та розвідувальні органи з'ясують, чи трапилося порушення запроваджених санкцій. Якщо це так, будуть вжиті відповідні юридичні заходи, - сказав він.

Блер додав, що поки не може підтвердити чи спростувати опубліковану у ЗМІ інформацію про порушення санкцій канадською компанією.

Запевняю, що ми дуже серйозно ставимося до цього, – наголосив міністр.

Відомо, що університет оголосив тендер на закупівлю системи на початку травня цього року і протягом двох тижнів обрав переможця. Постачання організував підприємець Максим Суслопаров. До держконтракту додали декларацію Євразійського економічного союзу на ввезення систем SkyEye, отриману в січні 2023 року московською компанією Техком.

За даними виробника радар-детектор може розпізнавати понад 330 моделей дронів на відстані до 35 км на відкритій місцевості і до 10 км у місті. Штучний інтелект дозволяє йому ідентифікувати невідомі безпілотники з імовірністю 99,9%, свідчать характеристики на сайті виробника.

Нагадаємо, Ексдиректор ЦРУ пояснив, від чого залежатиме результат війни в Україні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Бойовики атакували Павлопіль з безпілотника: пошкоджено школу та будинки Бойовики атакували Павлопіль з безпілотника: пошкоджено школу та будинки
Постраждалих внаслідок вибухів не було.
Російсько-українська війна: за минулу добу було знищено 11 російських безпілотників (відео) Російсько-українська війна: за минулу добу було знищено 11 російських безпілотників (відео)
На території Донецької та Луганської областей захисниками та захисницями України за минулу добу відбито дев’ять атак ворога.
Loading...
Load next