На Херсонщині пробурили 6 свердловин у громадах, що постраждали через підрив Каховської ГЕС

На Херсонщині пробурили 6 свердловин у громадах, що постраждали через підрив Каховської ГЕС

На деокупованій Херсонщині завершили буріння 6 свердловин у громадах, які постраждали через підрив росіянами Каховської ГЕС.

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Триває робота з налагодження водопостачання у громадах, постраждалих через обміління Каховського водосховища. Нині завершено буріння 6 свердловин, ще 4 знаходяться в процесі буріння, - зазначив Прокудін.

За його словами, крім цього, централізоване водопостачання відновили у селі Старосілля, триває робота з підʼєднання будинків по одній з вулиць. Для подачі питної води Золота Балка отримала потужний генератор від організації «Людина в біді».

Кабмін спрямував з фонду ліквідації наслідків збройної агресії майже 104 млн грн на відновлення 4 обʼєктів. Йдеться про школу, дитсадок й очисні споруди у Високопіллі та освітній заклад в Архангельському.

Нині проведено закупівлю та укладено договір на реконструкцію очисних споруд. Стосовно дитсадка влада очікує результати державної експертизи, після цього оголосять тендер. По двох інших освітніх закладах – на фінальній стадії розробка проєктно-кошторисної документації.

Прокудін також додав, що жителі Херсонщини подали понад 3900 заяв на отримання компенсацій у рамках урядової програми «єВідновлення», з яких 2750 вже опрацьовані комісіями. Щодо 1376 заяв ухвалені рішення на виплату. Кошти вже отримала 961 людина на загальну суму понад 109 млн грн.

Нагадаємо, У Верховній Раді готують законопроєкт про позбавлення відстрочки від мобілізації частини українців

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next