Ввезення гуманітарної допомоги: продовжено можливість використання паперових декларацій до 1 квітня 2024 року

Ввезення гуманітарної допомоги: продовжено можливість використання паперових декларацій до 1 квітня 2024 року

Кабмін продовжив можливість використання паперових декларацій для ввезення гуманітарної допомоги в Україну до 1 квітня наступного року. А з 1 грудня 2023 року отримувачі можуть почати використовувати цифровий механізм для ввезення гуманітарної допомоги.

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики в Україні. 

Кабінет Міністрів продовжив можливість використання паперових декларацій для ввезення гуманітарної допомоги в Україну до 1 квітня наступного року. Це дасть змогу організаціям, які завозять гуманітарну допомогу, продовжувати свою діяльність за звичними процедурами, - заявили у відомстві.

Водночас у міністерстві додали, що з 1 грудня 2023 року отримувачі можуть почати використовувати цифровий механізм для ввезення гуманітарної допомоги, тобто подавати декларацію онлайн з використанням Автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги. 

Такі зміни були ухвалені з урахуванням думки волонтерської спільноти, яка активно долучилась до обговорення проблематики, пишуть в Мінсоцполітики.

Водночас зазначається, що перехідний період з можливістю подання паперової декларації триватиме до 1 квітня 2024 року. За цей час, у співпраці з іншими органами влади та громадянським суспільством, Мінсоцполітики продовжить опрацьовувати пропозиції для покращення правового регулювання процедури ввезення та обліку гуманітарної допомоги. 

Під час перехідного періоду фонди, громадські організації та інші отримувачі зможуть адаптувати свої процеси до використання цифрової системи та оцінити її переваги. 

У міністерстві пояснюють, що з 1 грудня в отримувача немає обов’язку користуватись лише паперовим чи цифровим механізмом, тобто організація може використовувати будь-який варіант, що потім буде відображено у звітності. 

Нагадаємо, Албанські опозиційні депутати влаштували пожежу в залі парламенту

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ викрила заступника голови Чернівецької ОВА на махінаціях з гумдопомогою (відео) СБУ викрила заступника голови Чернівецької ОВА на махінаціях з гумдопомогою (відео)
З'ясувалося, що він із поплічником, заробляли гроші на автомобілях, які насправді передбачалися для безоплатної допомоги від імені держави
Loading...
Load next