Албанські опозиційні депутати влаштували пожежу в залі парламенту

Албанські опозиційні депутати влаштували пожежу в залі парламенту

В Албанії опозиційні депутати зірвали засідання парламенту в понеділок на знак протесту проти, за їхніми словами, дедалі більш авторитарного правління соціалістів.

Про це повідомляє Associated Press.

Як зазначається, перед голосуванням за бюджет на наступний рік, коли прем'єр-міністр Еді Рама сів на своє місце, опозиційні депутати запалили фаєри і поставили стільці один на одного посеред зали. Кордон з охоронців перешкоджав їм наблизитися до урядовців.

Один із фаєрів спричинив невелику пожежу, яку загасили самі опозиційні депутати.

Утім, ліві соціалісти, які мають 73 місця зі 140 у парламенті, провели швидке голосування і закрили засідання за 5 хвилин. Дебати щодо кожного пункту бюджету мають відбутися пізніше цього тижня.

Албанська опозиція вимагає створити парламентські слідчі комісії для розслідування ймовірних випадків корупції за участю прем'єр-міністра та інших урядовців. Соціалісти ж стверджують, що це не відповідає Конституції.

Опозиційний депутат Газменд Барді заявив, що вони не дозволять парламенту "виконувати свою нормальну роботу".

Наша боротьба полягає в тому, щоб показати кожному громадянину, що це не той парламент, який їх представляє, - заявив він.

Керівник фракції соціалістів Бледі Кучі зауважив, що парламент затверджує найбільший бюджет в історії і вдвічі більший, ніж у 2013 році, коли соціалісти прийшли до влади.

В умовах демократії опозиція виступає з альтернативами, а не з фаєрами, - сказав він.

Протести опозиції почалися минулого місяця, за два дні до того, як прокуратура звинуватила Салі Берішу, колишнього прем'єр-міністра і президента від Демократичної партії, в корупції через схему купівлі землі. Прокуратура стверджує, що 79-річний Беріша надав фінансову допомогу своєму зятю, який був заарештований. Беріша заявив про невинуватість їх обох і стверджує, що справа є політично мотивованою і за нею стоїть його опонент Рама.

Беріші та членам його сім'ї було заборонено в'їзд до США і Великої Британії через імовірну причетність до корупції.

Нагадаємо, Японія завершила третій цикл скидання в океан очищеної води з АЕС

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Ніжині на меблевій фабриці вибухнув котел: пожежники боряться з вогнем (фото) У Ніжині на меблевій фабриці вибухнув котел: пожежники боряться з вогнем (фото)
Попередньо жертв та постраждалих немає.
На території Києво-Печерської лаври загорілась УПЦ Московського патріархату (фото, відео) На території Києво-Печерської лаври загорілась УПЦ Московського патріархату (фото, відео)
Надзвичайники встановили, що вогонь охопив другий поверх багатоповерхівки.
У Рівненській області за минулу добу вогнеборці ліквідували чотири пожежі (фото) У Рівненській області за минулу добу вогнеборці ліквідували чотири пожежі (фото)
Вогонь пошкодив перекриття господарської будівлі, внаслідок чого загинула корова.
Loading...
Load next