Ще одна країна долучилась до навчання українських військових

Ще одна країна долучилась до навчання українських військових

Північна Македонія завершила успішну підготовку першої групи українських військовослужбовців – інформацію про навчання досі тримали в таємниці з міркувань безпеки.

Про це повідомила у вівторок міністерка оборони Слав'янка Петровська в інтерв'ю національному телеканалу "Македонське телебачення", повідомляє Balkan Insight.

За словами міністерки, навчання проводилися "на об'єктах, що належать армії Республіки Північна Македонія, про що урядом було прийнято відповідне рішення".

Вона додала, що Північна Македонія, яка вступила до НАТО у 2020 році, продовжить підготовку українських військових протягом 2024 року і "доти, доки в цьому буде потреба".

Петровська не повідомила, яку саме підготовку пройшли солдати, або скільки солдатів пройшли чи пройдуть через цей процес.

Цей вишкіл робить Північну Македонію другою після Румунії балканською країною, яка запропонувала бази на своїй території для підготовки українських солдатів.

Нагадаємо, На Луганщини росіяни примушують жителів брати паспорти рф в обмін на вугілля та дрова

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео) Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео)
Поблизу Горлівки увечері 17 квітня та вночі на 18 квітня російські війська використовували гранатомети та стрілецьку зброю проти ЗСУ.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
Loading...
Load next