Румунія не готова захищати права одностатевих

Румунія не готова захищати права одностатевих

Прем’єр-міністр Румунії Марчел Чолаку заявив, що суспільство в його країні не готове захищати права одностатевих пар відповідно до рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

Про це він сказав радіостанції Europa FM, повідомляє Reuters.

На питання, чи буде Румунія виконувати це рішення суду, Чолаку сказав, що "румунське суспільство наразі не готове до того, щоб погодитись на таке рішення".

Це не є одним з моїх пріоритетів і... Я не думаю, що Румунія готова. Я не закрита до змін людина, в мене є друзі-чоловіки, які у відносинах з чоловіком, у мене немає з цим проблем, я говорю зараз з точки зору прем'єр-міністра, – зазначив він.

Очільник уряду додав, що це не перший і не останній випадок, коли Румунія не виконує рішення ЄСПЛ.

Соціально консервативна Румунія декриміналізувала гомосексуальність у 2001 році – на десятиліття пізніше, ніж інші країни ЄС, але все ще забороняє шлюби та цивільні партнерства для одностатевих пар.

Нагадаємо, Україну можуть примусити до мирних переговорів з рф - ЗМІ

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Інтерпол розшукував п'ять років: у Києві затримали болгарського наркобарона Банева (відео) Інтерпол розшукував п'ять років: у Києві затримали болгарського наркобарона Банева (відео)
Затриманий у столиці 55-річний іноземець виявився розшукуваним Інтерполом наркобароном Евеліном Баневим-Брендо. В Італії та Румунії йому загрожує покарання у вигляді 20 і 10,5 років за ґратами за незаконний обіг наркотиків.
Loading...
Load next