Ворог не хоче обмінювати полонених українців - Федоров

Ворог не хоче обмінювати полонених українців - Федоров

Наразі в полоні окупантів знаходиться майже 500 мешканців тимчасово окупованих територій Запорізької області. При цьому ворог не має бажання обмінювати полонених, як цивільних, так і військових.

Про це в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Сьогодні майже 500 мешканців тимчасово окупованих територій Запорізької області перебуває в полоні. За заявами родичів, близьких ці люди перебувають в реєстрах на обмін, але ворог вкрай не бажаючи обмінює і військових, і цивільних. Ми знаємо, що сьогодні судилище відбувається щонайменше над десятьма мелітопольцями. Когось судять в Ростові, когось в Москві, когось - на території окупованого Криму, - сказав він.

Федоров вважає, що таким чином ворог намагається залякати мешканців, які залишаються на території окупованого Півдня аби погасити чи зменшити спротив, який продовжує чинитися. По-друге, на думку Федорова, окупанти вважають, що ловлять організаторів спротиву.

Міський голова Мелітополя також зазначив, що на окупованих територіях студентів фейкових медичних навчальних закладів змушують проходити практику у військових шпиталях і лікувати поранених російських солдатів. А в одній зі шкіл учням «радять» обмежити спілкування з друзями на підконтрольній Україні території.

Нагадаємо, Кабмін скасував заходи щодо боротьби із поширенням COVID-19

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next