Спостерігається збільшення кількості страт військовими РФ українських військовополонених – ISW

Спостерігається збільшення кількості страт військовими РФ українських військовополонених – ISW

Американський Інститут вивчення війни заявляє, що спостерігає збільшення кількості страт російськими військовими українських військовополонених, і наголошує, що російські командири, ймовірно, «потурають, заохочують або прямо наказують» здійснювати розстріли.

Про це йдеться у звіті аналітиків.

Найбільший разовий випадок розстрілу українських військовополонених стався 1 жовтня, коли російські війська розстріляли 16 українських військовополонених на Покровському напрямку. ISW продовжує відстежувати кадри і повідомлення про те, як російські військовослужбовці страчують українських військовополонених, і спостерігає ширшу тенденцію російських жорстоких дій проти українських військовополонених на різних ділянках фронту, які, як виглядає, допускають, якщо не явно схвалюють, окремі російські командири, – йдеться в повідомленні.

Аналітики також зазначають, що російські воєнні блогери «здебільшого прославляють» страти українських військовополонених.

Російські блогери часто прославляли російські звірства і жорстокість в Україні з початку повномасштабного вторгнення, і це прославляння підкреслює ширшу культуру, яка, ймовірно, заохочує системні страти українських військовополонених, – кажуть автори звіту.

Нагадаємо, Воротар Різник вибув із заявки збірної України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі поранили 3 бійців ЗСУ: один із них у важкому стані На Донбасі поранили 3 бійців ЗСУ: один із них у важкому стані
Поранених транспортували до лікувального закладу. Стан здоров'я одного бійця – тяжкий, інших – задовільний.
"Вони відчували себе там царями": на Донбасі затримали проросійського бойовика "ДНР" (відео) "Вони відчували себе там царями": на Донбасі затримали проросійського бойовика "ДНР" (відео)
Проросійський бойовик розкаявся та запевнив, що нікого не вбив під час перебування у рядах бойовиків. Так, він зізнався, що хотів би позбутися наркозалежності та почати нове життя з сім'єю.
Loading...
Load next