Латвії готова взяти участь у переговорах із розблокування польсько-українського кордону

Латвії готова взяти участь у переговорах із розблокування польсько-українського кордону

Міністр закордонних справ Латвії Кріш’яніс Каріньш під час телефонної розмови з міністром з європейських питань в уряді Польщі Шимоном Шинковським вель Сенком висловив готовність допомогти у розв'язанні ситуації, що склалася на кордоні з Україною через протест польських перевізників.

Про це повідомляє МЗС Латвії.

Зазначається, що Каріньш закликав польського міністра шукати вихід із ситуації на польсько-українському кордоні.


Міністр закордонних справ Латвії передав готовність Латвії брати участь і надавати допомогу в пошуку вирішення ситуації, - йдеться у повідомленні.

Під час розмови міністри двох країн також обговорили майбутній саміт Євроради, де мають розглядатися питання щодо відкриття з Україною переговорів про вступ до ЄС. Каріньш підтвердив тверду підтримку Латвією України. За його словами, Україна належить до Європи, тому Латвія виступає за початок переговорів про вступ України до ЄС уже цього року.

Співрозмовники також обговорили співпрацю між Латвією та Польщею в межах ЄС та майбутній розвиток ЄС.

Нагадаємо, Міноборони показало, як проходять випробування безпілотних авіакомплексів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Плати, щоб виїхати: Білорусь робить платним перетин кордону в Україну, Польщу та Литву Плати, щоб виїхати: Білорусь робить платним перетин кордону в Україну, Польщу та Литву
З 1 червня цього року у Білорусі обласна рада депутатів Гомельської області, що межує з Україною, вирішила ввести місцевий збір за перетин кордону до України, Польщі та Литви. Зазначається, що такі нововведення пов'язані із поширенням COVID-19.
Польща може збудувати стіну на кордоні з Україною: в чому причина Польща може збудувати стіну на кордоні з Україною: в чому причина
Віцепрезидент Польщі заявив, що, ймовірно, дамбу на кордоні з Білоруссю доведеться зміцнювати, продовживши її до кордону з Україною.
На кордоні з Польщею затримали українця, який перевозив 66 кілограм бурштину На кордоні з Польщею затримали українця, який перевозив 66 кілограм бурштину
На пункті пропуску "Шегині" українські прикордонники затримали 44-річного чоловіка, який в своєму мікроавтобусі перевозив контрабанду - 66 кілограмів бурштину. "Сонячне" каміння чоловік заховав у порожнинах порогів автомобіля.
Loading...
Load next