Туск вважає ідіотизмом сваритись Україні і Польщі

Туск вважає ідіотизмом сваритись Україні і Польщі

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск переконаний, що у відносинах з Україною немає "дефіциту", але є "один критичний момент" щодо експорту українського зерна.

Про це повідомляє Dziennik.

Дефіциту в польсько-українських відносинах немає, є один критичний момент щодо експорту українського зерна та іншої сільськогосподарської продукції до Польщі в Європу без мит і без стандартів, які існують в ЄС, - заявив Туск. 

Він наголосив, що країни мають знайти компроміс.

Ми повинні знайти рішення, яке не зашкодить Україні, але польські фермери не можуть бути жертвами цього рішення. Ось і все, - сказав він.

Також Туск переконаний, що Польща є останньою країною, яка має засвідчити свою солідарність з Україною. 

Ми радше дивимося на багато інших західних країн із таким знаком питання: коли ви нарешті зрушите з місця і серйозно сприймете свої зобов’язання перед Україною в її зіткненні з Росією, - додав очільник польського уряду.

Він сподівається, що українські політики "утримаються від емоційних коментарів".

Тут треба шукати рішення, а не шукати щось, що могло б нас розділити, тому що це було б найбільшим ідіотизмом в історії наших народів , якби ми зараз посварилися і не знайшли рішення в цьому питанні, тому що ми потребуємо одне одного, як ніколи, - сказав Туск. 

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби відбулось 79 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Польща може збудувати стіну на кордоні з Україною: в чому причина Польща може збудувати стіну на кордоні з Україною: в чому причина
Віцепрезидент Польщі заявив, що, ймовірно, дамбу на кордоні з Білоруссю доведеться зміцнювати, продовживши її до кордону з Україною.
На кордоні з Польщею затримали українця, який перевозив 66 кілограм бурштину На кордоні з Польщею затримали українця, який перевозив 66 кілограм бурштину
На пункті пропуску "Шегині" українські прикордонники затримали 44-річного чоловіка, який в своєму мікроавтобусі перевозив контрабанду - 66 кілограмів бурштину. "Сонячне" каміння чоловік заховав у порожнинах порогів автомобіля.
Loading...
Load next