На Вінниччині викрито україно-молдовську банду виробників контрафактного алкоголю

На Вінниччині викрито україно-молдовську банду виробників контрафактного алкоголю

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом громадянам України та п’ятьом громадянам Республіки Молдова у незаконному придбанні, зберіганні та збуті незаконно виготовлених алкогольних напоїв.

Про це повідомляє Вінницька обласна прокуратура.

За даними слідства, напої незаконно виготовлялись у підпільних цехах та надалі реалізовувались через інтернет-платформи по всій Україні під виглядом відомих світових брендів алкоголю.

За встановленими адресами на Вінниччині було проведено понад 60 санкціонованих обшуків, у ході яких вилучено 15 тис. літрів готового до реалізації алкоголю та понад 5 тис. літрів спирту.

Крім того вилучено тару для пакування контрафактної продукції: 45 тис. коробок типу «тетрапак», 1000 скляних пляшок, 5000 поліетиленових пляшок та знайдено великогабаритні ємності (від 200 до 1000 літрів) для зберігання сировини, що свідчить про масштабні обсяги виготовлення та реалізації нелегального алкоголю. 

В учасників групи знайдено 23 мобільні телефони, 40 банківських карток, 20 сім-карт різних операторів, радіостанції, рації, зарядні станції до них та супутні предмети.

Ще вилучено 5000 доларів США, 3305 євро, 22000 грн та чорнові записи ведення «бізнесу», а також – 3 транспортні засоби, які використовувалися ділками у злочинній діяльності.

Досудове розслідування здійснює слідче управління ГУНП у Вінницькій області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області.

Нагадаємо, В Австрії розбився літак: 4 загиблих

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next