Контррозвідка затримала агентку ГРУ, яка скоригувала десятки “шахедів” по Одесі

Контррозвідка затримала агентку ГРУ, яка скоригувала десятки “шахедів” по Одесі

Контррозвідка Служби безпеки затримала в Одесі ще одну учасницю агентурної мережі головного управління генштабу збройних сил Росії, (більш відомого як ГРУ), яка діяла у місті. Зловмисниця передала агресору десятки геолокацій, де, за її переконанням, нібито базувалися підрозділи ЗСУ.

Про це інформує пресслужба відомства.

У серпні цього року СБУ викрила та повідомила про підозру двом іншим учасникам цієї агентурної мережі. Серед них – агент з оперативним псевдонімом “Diezel” та його дружина, яка була “зв’язковою” російського ГРУ і зараз переховується від правосуддя у Санкт-Петербурзі.

Наразі затримано третю фігурантку. За її координатами окупанти завдавали прицільні повітряні удари, насамперед із застосуванням “шахедів”.

На фюзеляжах ворожих БПЛА загарбники робили надписи “від імені” прокремлівського Телеграм-каналу, який воєнна розвідка РФ використовує для вербування та співпраці з агентами.

Зловмисниця через анонімний чат у популярному месенджері підтримувала комунікацію з координатором агентурної мережі – кадровим співробітником 3-го оперативного відділу 316-го розвідцентру російського ГРУ Григорієм Івановим.

Після ворожих ударів по Одесі фігурантка звітувала своєму “куратору” про наслідки “прильотів”.

Крім того, вона проводила дорозвідку поблизу інфраструктурних об’єктів обласного центру, які викликали “зацікавленість” у воєнної розвідки країни-агресора.

Співробітники СБУ викрили розвідувально-підривну діяльність фігурантки і затримали її у власному помешканні. За даними слідства, ворожою поплічницею виявилась місцева підприємиця, яку російське ГРУ дистанційно завербувало у червні цього року.

У поле зору окупантів жінка потрапила через активність в їхньому Телеграм-каналі. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби відбулось 79 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next