Фінляндія закриває весь кордон з рф на 2 тижні

Фінляндія закриває весь кордон з рф на 2 тижні

Фінляндія вирішила тимчасово закрити і останній діючий пункт пропуску на кордоні з Росією – на найближчі два тижні.

Про це оголосив на брифінгу прем’єр-міністр Петтері Орпо, передає Helsingin Sanomat,

Орпо оголосив, що "уряд вирішив закрити усі пункти пропуску на кордоні з Росією, з яких на цей час залишався діючим лише КПП "Райя-Йоосеппі" у Лапландії". 

Подати заявки на притулок надалі можна буде лише у портах і аеропорту. Водночас, рішення не торкнеться вантажних залізничних перевезень між Росією і Фінляндією. 

Рішення набуде чинності опівночі з 29 на 30 листопада і діятиме до 13 грудня. Прем’єр акцентував, що "причиною рішення стала спроба Росії чинити вплив на Фінляндію, і для Гельсінкі це неприйнятно". 

У понеділок на КПП "Райя-Йоосеппі" подали заявки про притулок лише кілька мігрантів, у вівторок – жодного. Проте, за словами Петтері Орпо, Гельсінкі у рішенні керувалося не цифрами, а загальною оцінкою ситуації. 

Нагадаємо, МЗС Литви: У НАТО є зброя, яка забезпечить “технологічний прорив” у війні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
З боку збройних формувань РФ зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню - ООС З боку збройних формувань РФ зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню - ООС
Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.
"Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною "Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною
Агентство Bloomberg із посиланням на джерела писало, що нова агресія РФ проти України може розпочатися 15 лютого.
Loading...
Load next