Генштаб ЗСУ повідомив, що у Білорусі розгорнуто два дивізіони "Точка-У" й дивізіон РСЗВ "Смерч"

Генштаб ЗСУ повідомив, що у Білорусі розгорнуто два дивізіони "Точка-У" й дивізіон РСЗВ "Смерч"

На окремих полігонах на території Республіки Білорусь розгорнуто два ракетних дивізіони тактичного ракетного комплексу "Точка-У" й дивізіон реактивної системи залпового вогню "Смерч". Про це повідомили в оперативній інформації Генерального штабу Збройних сил України станом на 18:00 п'ятниці.

В період з 22 червня по 1 липня цього року у Гомельській області заплановано проведення зборів із залученням військовозобов’язаних. Не зникла загроза ракетно-бомбових ударів та артилерійських обстрілів з території Республіки Білорусь, - йдеться у тексті зведення.

Наразі, за даними Генштабу, на Волинському та Поліському напрямках підрозділи збройних сил Білорусі (до семи батальйонів) на ротаційній основі виконують завдання щодо прикриття ділянки українсько-білоруського кордону.

Своєю чергою Житомирщина укріплює ділянку українсько-білоруського кордону, що проходить територією області, аби не допусти вторгнення ворожих військ.

Про це у відеозверненні повідомив міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

Ми об’їжджали позиції наших батальйонів територіальної оборони, які знаходяться на кордоні з Білоруссю… Вони вже досить непогано окопалися на кордоні і ми розуміємо, що другої спроби у ворога не буде. Не буде можливості зайти в Україну так, як вони зайшли 24 (лютого – ред.). З 1 травня ми почали будувати по всій лінії і бетонні блоки, - зазначив Сухомлин.

За його словами, до зміцнення державного кордону в межах Житомирської області залучать також комунальні підприємства. Окрім того, за всіма містами області закріплять ділянки, які вони облаштовуватимуть.

Ми побудуємо нормальну лінію оборони, щоб захисники були захищені бетоном та всім іншим, і для того, щоб спроб зайти з білорусі в білоруської армії разом із російською не було, - додав міський голова.

Нагадаємо, раніше британська розвідка пояснила, чому Лукашенко уникає прямої участі Білорусі у війні.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
З боку збройних формувань РФ зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню - ООС З боку збройних формувань РФ зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню - ООС
Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.
"Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною "Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною
Агентство Bloomberg із посиланням на джерела писало, що нова агресія РФ проти України може розпочатися 15 лютого.
Loading...
Load next