Вступ України в НАТО: Київ схвалив проєкт плану реформ

Вступ України в НАТО: Київ схвалив проєкт плану реформ

Комісія з європейської та євроатлантичної інтеграції схвалила проєкт адаптованої Річної національної програми (РНП) на 2024 рік – документа, який визначає критерії відповідності України членству в НАТО.

Про це повідомила пресслужба уряду.

Мета адаптованої Річної національної програми – підготовка України до членства в НАТО, причому зміни до РНП були зроблені з урахуванням повномасштабного вторгнення Росії.

Проєкт програми містить п’ять базових розділів: політичні та економічні питання, оборонні та військові питання, ресурсні питання, питання безпеки та правові питання. Політична складова, кажуть в уряді, узгоджена із зобов’язаннями Києва стосовно вступу до Європейського Союзу.

Адаптована РНП є максимально стислою та практичною, сфокусованою на реформах у секторі безпеки і оборони. У сфері демократичних трансформації чітко зафіксовано посилання на завдання, які Україна виконує на шляху європейської інтеграції, – прокоментувала віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

В уряді додали, що проєкт адаптованої РНП представлять у середу, 29 листопада, на засіданні Ради Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ.

Реалізації цілей РНП сприятимуть проєкти технічної і дорадчої підтримки в межах Комплексного пакету допомоги НАТО для України, – додали в Кабміні.

Нагадаємо, Зеленський підписав закон "Про державний бюджет України на 2024 рік"

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next