Столтенберг: сподіваюсь, що Україна отримає літаки F-16 якнайшвидше

Столтенберг: сподіваюсь, що Україна отримає літаки F-16 якнайшвидше

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що не може назвати точну дату постачання в Україну літаків-винищувачів F-16, але сподівається, що постачання розпочнеться якомога швидше.

Про це Столтенберг сказав після Ради Україна-НАТО

Я не можу назвати точну дату, але сподіваюся, що постачання розпочнеться якомога швидше. Літаки там. Але те, що потрібно зробити, це навчити пілотів, і це триває. Центр створено в Румунії, а Сполучені Штати також дали зрозуміти, що союзникам по НАТО дозволено постачати F-16 в Україну, – сказав Столтенберг.

За його словами, що літаки F-16 посилять здатність України завдавати втрат російським окупаційним військам. F16, за його словами, також сприятиме подальшому зміцненню протиповітряної оборони України.

Водночас я вважаю, що зараз ми маємо усвідомити, що немає жодної «срібної кулі», жодної системи, яка сама по собі кардинально змінить ситуацію на полі бою. Це питання про багато різних можливостей, які працюють разом одночасно, що відштовхне росіян назад, – сказав Генсек НАТО.

Столтенберг також сказав, що треба бути готовими до тривалої і важкої боротьби.

Я, звичайно, вітаю поставку сучасних бойових танків, HIMARS, крилатих ракет та передових систем протиповітряної оборони, а також поставку F-16. Але знову ж таки, немає жодної «срібної кулі», немає єдиної системи, яка кардинально змінила б саму ситуацію, – зазначив він.

Нагадаємо, У Чехії продовжили навчання українських військових на наступний рік

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Білорусь звинуватила українських льотчиків в порушенні кордону - ДПСУ спростувала це (відео) Білорусь звинуватила українських льотчиків в порушенні кордону - ДПСУ спростувала це (відео)
Андрій Демченко, речник ДПСУ, підтвердив, що в ході навчань сьогодні використовували авіацію, проте кордон з Білоруссю не порушували.
Loading...
Load next