Столтенберг вважає, що Україна повинна мати право завдавати ударів по цілях на території рф

Столтенберг вважає, що Україна повинна мати право завдавати ударів по цілях на території рф

Генсек НАТО Єнс Столтенберг вважає, що оскільки Україна здійснює самооборону у загарбницькій війні, то вона повинна мати право завдавати ударів по цілях на території РФ – зокрема, західними винищувачами.

Про це він сказав в інтерв’ю Radio free Europe Radio Liberty.

На питання, коли Україна зможе розгорнути винищувачі F-16, Столтенберг відповів, що не може сказати точно. Він повторив, що всі союзники Києва хочуть, щоб літаки були в Україні якомога раніше, але сказав, що ефект від F-16 буде сильнішим, якщо пілоти будуть добре навчені, а екіпажі технічного обслуговування та інший допоміжний персонал добре підготовлені.

Тому я думаю, що ми повинні прислухатися до військових експертів щодо того, коли саме ми будемо готові або коли члени Альянсу будуть готові розпочати відправку і доставку F-16, – сказав він, додавши: Що швидше – то краще.

Відповідаючи на запитання, чи супроводжуватимуться винищувачі обмеженнями не завдавати ударів по території Росії, Столтенберг зазначив, що це вирішувати союзникам, які постачають авіацію. Однак сам генсек вважає, що Україна повинна мати таке легітимне право.

У різних союзників – дещо різна політика щодо цього. Але загалом… це збройна агресія Росії проти України з грубим порушенням міжнародного права. А за міжнародним законодавством, Україна має право на самооборону. І це включає також завдавання ударів по законних військових цілях – російських військових цілях за межами України. Це міжнародне право, – резюмував Столтенберг.

Нагадаємо, У США стався масштабний збій телефонної мережі

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next