На Житомирщині у військовій частині виявили мікросхеми із золотом і сріблом на понад 65 млн гривень

На Житомирщині у військовій частині виявили мікросхеми із золотом і сріблом на понад 65 млн гривень

Працівники ДБР розпочали досудове розслідування за фактом виявлення надлишкового військового майна в одній з військових частин Житомирщини.

Про це повідомляє ДБР.

Під час внутрішнього аудиту співробітники Міністерства оборони виявили там блоки та плати засобів зв'язку із вмістом дорогоцінних металів, які не перебували на балансі підрозділу. Їх орієнтовна вартість становить близько 65 млн грн.

Зокрема, за даними Міноборони, у ході перевірки у двох гаражах на території військової частини було знайдено блоки з необлікованими мікросхемами з вмістом дорогоцінних металів:

  • 28 кілограмів золота;
  • 60 кілограмів срібла;
  • 590 грамів металів платинової групи.

Результати аудиту були передані ДБР для вивчення підстав зняття мікросхем з балансу та їх подальшого зберігання на території військової частини.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії для встановлення всіх обставин кримінального правопорушення та перевіряється можлива причетність до нього посадовців частини.

Нагадаємо, Зеленський і Шольц обговорили оборонну співпрацю

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
ДБР встановило військових рф, які з танків розстрілювали лікарню в Тростянці (відео) ДБР встановило військових рф, які з танків розстрілювали лікарню в Тростянці (відео)
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.
Співпраця з окупантами: ДБР почало розслідування проти ексмера Ізюма за держзраду Співпраця з окупантами: ДБР почало розслідування проти ексмера Ізюма за держзраду
Вони доносять росіянам інформацію про ЗСУ, тероборону та інше.
Loading...
Load next