Урсула фон дер Ляєн: Оборонна стратегія ЄС повинна включати Україну

Урсула фон дер Ляєн: Оборонна стратегія ЄС повинна включати Україну

Європейський Союз повинен враховувати військові потреби України, визначаючи майбутню стратегію оборонної промисловості ЄС.

Про це заявила в четвер президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, пише Reuters.

Наша стратегія може бути повною лише тоді, коли вона також враховує потреби України і її промисловий потенціал, – сказала фон дер Ляєн у своєму виступі на щорічній конференції Європейського оборонного агентства.

Фон дер Ляєн заявила, що Україна повинна бути інтегрована в оборонні програми ЄС, щоб допомогти задовольнити її потреби у війні проти російського вторгнення.

Першим кроком для досягнення цього є залучення України до процесу консультацій щодо Промислової стратегії, – сказала фон дер Ляєн.

Це має призвести до інтеграції України в деякі з наших оборонних програм, за згодою Європейського парламенту і Ради ЄС, де це необхідно, – зазначила вона.

За словами фон дер Ляєн, Єврокомісія має намір запропонувати Європейську програму оборонної промисловості на початку наступного року, в якій також будуть розглянуті шляхи фінансування галузі.

За її словами, в рамках цієї програми комісія намагатиметься зрозуміти, як вона може забезпечити визнання внеску оборонної промисловості в європейську безпеку з боку стійких фінансових інвесторів.

Наступного року оборонна промисловість ЄС має виконати завдання зі збільшення виробничих потужностей з виробництва боєприпасів до 1 мільйона набоїв на рік, додала фон дер Ляєн.

Нагадаємо, В ОАЕ розпочинається Конференція ООН зі зміни клімату COP28

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Нідерландах за контрабанду людей затримали двох українців У Нідерландах за контрабанду людей затримали двох українців
Судно з албанськими мігрантами прямувало у Великобританію. Відомо, що мігранти спершу намагалися сісти на контейнерні кораблі в портах Іджмуйдена, Хук-ван-Холланда чи Роттердама
Loading...
Load next