Єврокомісія хоче згоди всіх країн ЄС щодо фінансування України

Єврокомісія хоче згоди всіх країн ЄС щодо фінансування України

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн назвала основним пріоритетом погодження усіма 27 країнами-членами Європейського союзу рішення про створення Українського фонду. Проте готується запасний варіант у разі відсутності консенсусу в блоці.

Про це повідомляє фон дер Ляєн під час виступу на прес-конференції у Брюселі.

Відповідаючи на запитання щодо можливості ухвалення рішення в ЄС про фінансування для України у розмірі десятків мільярдів євро, на що Угорщина наклала вето на саміті у грудні, президентка ЄК допустила інший спосіб для рішення ситуації.

Справді, домовленість серед усіх 27 країн  є першим пріоритетом. Проте безумовно ми повинні бути готовими до інших варіантів - операційні рішення для цього ми готуємо просто зараз, - сказала вона.

Також фон дер Ляєн назвала важливим кроком передачу Україні наприкінці грудня останнього траншу з пакета ЄС макрофінансової допомоги у розмірі у 18 млрд євро.

Разом з тим Брюсель має "невеликий резерв часу... щоб досягти результату" у погодженні лідерами ЄС створення Українського фонду, додала президент Єврокомісії.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" вийшла на довоєнні показники пасажироперевезень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Нідерландах за контрабанду людей затримали двох українців У Нідерландах за контрабанду людей затримали двох українців
Судно з албанськими мігрантами прямувало у Великобританію. Відомо, що мігранти спершу намагалися сісти на контейнерні кораблі в портах Іджмуйдена, Хук-ван-Холланда чи Роттердама
Loading...
Load next