Україна розпочала підготовку до евакуації водіїв із заблокованих пунктів пропуску - омбудсмен

Україна розпочала підготовку до евакуації водіїв із заблокованих пунктів пропуску - омбудсмен

Українська сторона розпочала підготовку до евакуації водіїв із заблокованих пунктів пропуску на території Польщі.

Про це повідомляє уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Омбудсмен нагадав, що з початку листопада у пунктах пропуску на українсько-польському кордоні заблокований рух автотранспорту, який здійснює перевезення вантажів. Раніше до Лубінця надходили звернення, як до омбудсмена України, аби сприяти у розв’язанні цієї ситуації.

Я вже вернувся до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та уповноваженого з прав людини Республіки Польща Професора Марчіна Вьочека. Наразі від свого колеги я поки що не отримав відповіді, - заявив омбудсмен.

Водночас, за його словами, було отримано лист від Міністерства закордонних справ України за дорученням Премʼєр-міністра України.

Як стало відомо, українська сторона розпочала підготовку до евакуації водіїв із заблокованих пунктів пропуску на території Польщі. Також є ініціатива зі створення штабу допомоги українцям на кордоні, аби забезпечити водіїв продуктами харчування, водою, медикаментами, пальним тощо. Окрім того, українська та польська сторона домовилися про збільшення пропускної спроможності кордону та домовилися про низку дій, - йдеться в повідомленні.

Лубінець додав, що "ситуація потребує нагального розв’язання, тому що це загрожує життю та здоров’ю людей, перевізники можуть понести відповідальність за порушення граничного строку перебування за кордоном, а також це може призвести до криз в Україні у різних сферах: економічній, соціальній, військовій".

Нагадаємо, У Києві чоловік вбив знайомого військового, а тіло викинув у водойму

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Обвалення ліфта з українцями в Польщі: деталі нещасного випадку Обвалення ліфта з українцями в Польщі: деталі нещасного випадку
У польському місті Лодзь внаслідок обриву ліфта двоє українців впали з 15 поверху. На місце події прибули медики, які евакуювали постраждалих українців і госпіталізували їх до лікарні.
Польща може збудувати стіну на кордоні з Україною: в чому причина Польща може збудувати стіну на кордоні з Україною: в чому причина
Віцепрезидент Польщі заявив, що, ймовірно, дамбу на кордоні з Білоруссю доведеться зміцнювати, продовживши її до кордону з Україною.
На кордоні з Польщею затримали українця, який перевозив 66 кілограм бурштину На кордоні з Польщею затримали українця, який перевозив 66 кілограм бурштину
На пункті пропуску "Шегині" українські прикордонники затримали 44-річного чоловіка, який в своєму мікроавтобусі перевозив контрабанду - 66 кілограмів бурштину. "Сонячне" каміння чоловік заховав у порожнинах порогів автомобіля.
Loading...
Load next