У Німеччині друга група військових ЗСУ завершила навчання на ЗРК Patriot

У Німеччині друга група військових ЗСУ завершила навчання на ЗРК Patriot

У Берліні повідомили про завершення курсу підготовки ще 70 військовослужбовців Збройних сил України для роботи із системою протиповітряної оборони Patriot.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на збройні сили Федеративної Республіки Німеччини – Бундесвер.

Про завершення курсу вишколу близько 70 солдатів і офіцерів з України повідомив командувач багатонаціонального тренувального командування генерал-лейтенант Андреас Марлов. Курс підготовки тривав більш ніж шість тижнів, заявив Марлов на одній з баз військово-повітряних сил у Німеччині, яку публічно не називають, передає інформагенція dpa.

Німецький генерал наголосив, що захист повітряного простору є головним завданням, оскільки російські удари цілеспрямовано нищать цивільну інфраструктури в Україні. За його словами, досягнуто такого рівня компетенції персоналу, який дозволить українцям самостійно працювати з цим зенітним ракетним комплексом і, відповідно, виконувати завдання протиповітряної оборони.

Вирішальним фактором у підготовці є мотивація та готовність до дій, наголосив німецький генерал.

Друга річ - це те, що ми, звісно, отримали багато тактичних порад від українців про те, чого вони навчилися в боях з росіянами, починаючи від піхоти й закінчуючи інженерними військами і протиповітряною обороною, - визнав Марлов.

Відомо, що на основі цієї інформації Бундесвер переглядає власні оперативні принципи. Зазначається, що в програмі підготовки брали участь досвідчені українські офіцери, за плечима яких роки служби в військах протиповітряної оборони. Багато хто з українських учасників вишколу мав досвід роботи з радянськими системами ППО, як-от ЗРК С-300.

Всі вони мають бойовий досвід, а також раніше служили в протиповітряній обороні, - зауважив німецький інструктор.

Водночас один з українських офіцерів, який брав участь у вишколі, визнав, що комплекс Patriot досить складна система.

Нагадаємо, Система електронного документообігу вже працює в медзакладах та шпиталях - Міноборони

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next