Закарпатський священник УПЦ МП уник в'язниці за пропаганду комунізму

Закарпатський священник УПЦ МП уник в'язниці за пропаганду комунізму

На Закарпатті винесли вирок настоятелю одного із храмів Хустської єпархії УПЦ МП за пропагування комуністичної ідеології.

Про це повідомили у вироку Рахівського суду.

У матеріалах справи йдеться, що настоятель храму Всіх Святих села Біла Церква Хустської єпархії УПЦ МП створив акаунт у соцмережі Facebook під псевдонімом та поширював зображення комуністичної символіки та тоталітарного режиму. СБУ також знайшла у нього книжки, в яких принижуються релігійні почуття громадян інших конфесій. У окремих брошурах заперечується право України на незалежність, і наголошується, що "Київ, без великої Росії, і окремо від Росії, немислимий в жодному випадку".

Правоохоронці органи ЗМІ повідомляли, що мова йде про священника Віталія Хромея, який є кумом дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко.

Під час судового розгляду священник визнав свою провину та заявив, що його дід був ветераном "Великої Вітчизняної війни", тому у пам’ять про нього він створив акаунт. 

Будучи священнослужителем, не знав, що такі його дії суперечать діючому законодавству, можуть бути розцінені як використання та пропаганди символіки комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів, тобто є символікою комуністичного режиму, – йдеться у вироку.

Відтак суд визнав священника винним у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 436-1 ККУ та призначив йому покарання у виді 3 років позбавлення волі, з випробувальним іспитовим строком 1 рік. Йому мають повернути усі вилучені книги та техніку.

Нагадаємо, В Італії сталося виверження вулкана Етна

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next