"Зливав" позиції ЗСУ на Луганщині: священнику УПЦ МП дали 12 років в'язниці

"Зливав" позиції ЗСУ на Луганщині: священнику УПЦ МП дали 12 років в'язниці

До 12 років ув’язнення засуджено священника української православної церкви московського патріархату, який "зливав" російським окупантам позиції ЗСУ у Сєвєродонецьку Луганської області. Про це повідомила Служба безпеки України.

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини ще двох російських агентів. Вони збирали розвіддані про дислокацію Сил оборони на Луганському напрямку і "здавали" рашистам учасників АТО. Одним із поплічників ворога є настоятель храму УПЦ (МП) у Лисичанську, – ідеться у повідомленні.

Як зазначили, священник передавав окупантам інформацію про бойові позиції українських військ в районі Сєвєродонецька. Насамперед ворога цікавила кількість особового складу і військової техніки підрозділів ЗСУ.

Також він "повідомляв" агресору про місцевих патріотів, які потенційно могли чинити спротив окупаційним угрупованням, – додали в СБУ.

Зловмисника затримали під час спецоперації у квітні цього року. Суд призначив йому 12 років позбавлення волі.

За даними слідства, священника залучив до співпраці представник російської окупаційної армії під час поїздки до росії у 2014 році. Відтоді на постійному контакті з ним перебував ватажок одного з терористичних угруповань "лнр". Після початку повномасштабного вторгнення росії настоятель храму збирав та передавав бойовику дані про підрозділи ЗСУ.

Суд визнав фігуранта винним за ч. 2 ст. 28 та ч. 7 ст. 111-1 (надання збройним формуванням країни-агресора сприяння у веденні бойових дій проти ЗСУ, вчинене за попередньою змовою групою осіб) ККУ, – ідеться у повідомленні.

Нагадаємо, що СБУ прийшла в УПЦ МП у ще трьох областях (фото). Служба безпеки України з кінця листопада проводить обшуки у єпархіях УПЦ МП по Україні.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Loading...
Load next