Фінляндія планує скористатися досвідом Польщі в охороні кордону

Фінляндія планує скористатися досвідом Польщі в охороні кордону

Представники Фінляндії приїхали до Польщі, аби ознайомитися, як працює запроваджена тут система охорони кордону з білоруссю.

Про це повідомляє Польське радіо з посиланням на речницю Прикордонної служби РП Анну Міхальську.

Вона розповіла, що гості з Фінляндії цікавилися польським досвідом, а також нормативними документами та співпрацею з армією й іншими службами, оскільки хочуть запровадити подібні рішення на своєму кордоні. Утім, такі рішення мають бути адаптовані до фінських реалій.

Міхальська наголосила, що росія несе відповідальність за кризу на кордоні як з Фінляндією, так і з Польщею. За її словами, рф залучає нові групи мігрантів, які переправляє до кордонів Фінляндії та білорусі.

Цього тижня двоє польських прикордонників розпочали службу на фінсько-російському кордоні в рамках операції ФРОНТЕКС. Наступного тижня їх поїде ще більше - вже з консультативною місією, - додає Польське радіо.

Прем’єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо заявив, що "країна до 13 грудня закриває всі пункти перетину на кордоні з росією. Прийом заяв на надання притулку буде відкритий лише в аеропортах та морських портах".

Фінляндія також установила подвійні загородження на пунктах пропуску на кордоні з росією, щоб уникнути нелегальної міграції.

Фінська влада вважає, що "ситуація з напливом мігрантів не могла виникнути сама собою, адже росія допомагає нелегалам перетинати кордон". Тільки в листопаді з рф до Фінляндії прибули понад 500 біженців з Іраку, Сирії, Сомалі.

Нагадаємо, Знімав роботу ППО: суд в Одесі визнав винним китайського блогера

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next