Фінляндія хоче заблокувати в'їзд для шукачів притулку через РФ

Фінляндія хоче заблокувати в'їзд для шукачів притулку через РФ

Фінляндія планує ухвалити тимчасове законодавство, що дозволить прикордонним органам зупиняти шукачів притулку, які намагаються потрапити на її територію з Росії.

Про це повідомляє Reuters.

Прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо заявив, що запропонований законопроєкт буде розісланий для коментарів, а потім переданий на розгляд парламенту. Він додав, що Фінляндія "стала мішенню інструменталізованої міграції", а російська влада "не тільки не втрутилася, а навіть сприяла цьому".

Деякі шукачі притулку в ЄС продовжують прибувати до фінського кордону зі сторони Росії, уряд вважає, що їхня кількість навесні може значно зрости. У заяві МВС Фінляндії зазначається, що країна "має бути готова до того, що Росія чинитиме тривалий тиск".

У виданні Yle зазначають, що закон буде тимчасовим і діятиме один рік після набрання ним чинності. Орпо запевнив, що мета влади - нормалізувати рух на східному кордоні, однак через дії Росії наразі це неможливо.

Міністр внутрішніх справ Фінляндії Марі Рантанен зазначила, що згідно з новим законом, прикордонники, наприклад, зможуть відправити прохачів притулку подавати заявку в іншому місці.

Нагадаємо, Італія допоможе українським виробникам вийти на світові ринки

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next