Туреччина у складі місії НАТО патрулюватиме небо над Румунією

Туреччина у складі місії НАТО патрулюватиме небо над Румунією

Чотири турецькі винищувачі F-16 прибули до румунської авіабази Борча для участі в місії НАТО з патрулювання повітряного простору над півднем Румунії.

Про це повідомляють Об’єднані повітряні сили Альянсу.

Туреччина вперше бере участь у місії НАТО в Румунії і спільно з румунськими й німецькими літаками захищатиме повітряний простір Альянсу на Чорноморському узбережжі й стримуватиме потенційні загрози з повітря.

Це розгортання є демонстрацією здатності і рішучості захищати наших людей і території. Військово-повітряні сили НАТО залишаються готовими відповісти на будь-яку загрозу з будь-якого напрямку, – заявив офіційний представник Альянсу Ділан Вайт.

Турецькі F-16 у межах місії НАТО діятимуть разом з німецькими винищувачами Eurofighter, які прибули до Румунії наприкінці листопада, і французькою системою ППО наземного базування MAMBA, розгорнутою на базі Капу-Мідія.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну НАТО посилив присутність у східній частині Альянсу, зокрема за рахунок збільшення кількості винищувачів і спостережних літаків, зазначають Об’єднані повітряні сили НАТО.

Нагадаємо, Бельгія планує передати Україні літаки F-16 у 2025 році

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next