ДБР розслідує поїздки за кордон нардепа від забороненої ОПЗЖ

ДБР розслідує поїздки за кордон нардепа від забороненої ОПЗЖ

Державне бюро розслідувань розслідує можливе службове підроблення документів для виїзду за кордон народним депутатом від забороненої ОПЗЖ і членом комітету Верховної Ради з питань бюджету.

Про це повідомляє ДБР.

Наприкінці жовтня поточного року відповідне кримінальне провадження ініціював генеральний прокурор. Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 366 ККУ на підставі матеріалів, зібраних ДБР. Правоохоронці встановили, що депутат, відповідно до розпоряджень Голови Верховної Ради, двічі їздив до Угорщини: з 12-го до 14-го квітня та з 3-го до 5-го липня 2023 року.

Водночас після спливу термінів відрядження він вчасно не повертався в Україну, а продовжував перебувати за кордоном. Зокрема, депутат у приватних справах відвідував Угорщину, Туреччину, Сполучені Штати Америки, Австрійську Республіку, Федеративну Республіку Німеччина, Італійську Республіку, Французьку Республіку.

У рамках кримінального провадження здійснюється перевірка інформації щодо внесення народним депутатом до документів про відрядження за кордон неправдивих відомостей щодо терміну, мети та країн відрядження.

Нагадаємо, Туреччина у складі місії НАТО патрулюватиме небо над Румунією

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Довірені особи екснардепа ОПЗЖ Іллі Киви готували до 2 травня провокації в Одесі (відео) Довірені особи екснардепа ОПЗЖ Іллі Киви готували до 2 травня провокації в Одесі (відео)
Масові акції фінансувались представниками політичної партії «ОПЗЖ».
Співпраця з окупантами: ДБР почало розслідування проти ексмера Ізюма за держзраду Співпраця з окупантами: ДБР почало розслідування проти ексмера Ізюма за держзраду
Вони доносять росіянам інформацію про ЗСУ, тероборону та інше.
Loading...
Load next