У Харкові прийшли з обшуками в обласну МСЕК

У Харкові прийшли з обшуками в обласну МСЕК

У Харкові поліція проводить обшуки та вилучає медичну документацію у підрозділах обласної МСЕК.

Про це повідомив голова Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

Серію обшуків сьогодні проводимо в підрозділах Обласного центру медико-соціальної експертизи. Вже вилучаємо медичну документацію. Наша головна мета — ретельно розібратися та перевірити, чи була підробка. Особливу увагу приділяємо тоненьким справам із сумнівними діагнозами, ‒ написав Болвінов.

Він зауважив, що кількість людей, які отримують інвалідність, після початку повномасштабного вторгнення “дійсно зросла”.

Але маємо інформацію, що не всі насправді хворіли, та все ж отримали інвалідність. У кожній справі будемо розбиратися окремо й дуже ретельно, висновки робитимуть експерти. А ми тим часом перевіримо, чи виїжджала людина за кордон, чи дійсно є інвалідом та чи не використала ці документи для ухиляння від служби. Плануємо вилучити близько тисячі таких справ, - зазначив Болвінов.

За його словами, поліція діє у співпраці з територіальними центрами комплектування, які надсилають дані ймовірних ухилянтів від мобілізації.

Болвінов обіцяє, що правоохоронці розбиратимуться з кожним випадком.

В одному з районів області 38-річний призовник чинив опір працівникам військкомату, потім розповідав про вигадані медичні довідки, які нібито мали б звільнити його від мобілізації. Всі ці випадки ми реєструємо та розслідуємо. Якщо ж доказів ухилення немає або людина вже пішла служити, кримінальне провадження ми закриваємо. Буває й таке, коли повістку отримує чоловік з відстрочкою або той, хто взагалі не підлягає мобілізації. Розбираємося досконально в кожній ситуації, — наголосив керівник слідства.

Крім того, поліція розслідує й дії працівників центрів комплектування та медкомісій.

Так само ретельно займаємося і тими справами, де фігурантами є працівники ТЦК, ВЛК та МСЕК. Викриваємо і військкомів, і керівників військово-лікарських комісій, які встигли налагодити цілі схеми та за гроші знімали людей з військового обліку, ‒ зазначив Болвінов.

Нагадаємо, Китай запустив в експлуатацію першу в світі АЕС четвертого покоління

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next