Умєров зустрівся з Міністром оборони США в Пентагоні

Умєров зустрівся з Міністром оборони США в Пентагоні

У рамках робочого візиту в Сполучених Штатах Америки міністр оборони України Рустем Умєров зустрівся з міністром оборони США Ллойдом Остіном.

Про це повідомляє Міноборони.

Умєров подякував американському колезі за новий пакет допомоги, а також за лідерство в організації у Вашингтоні американсько-української конференції розвитку оборонних індустрій України.

На зустрічі також були керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк, заступник начальника Генерального штабу України генерал-майор Олександр Кириленко та посол України в США Оксана Маркарова. Сторони обговорили стратегічні цілі та план операцій України на 2024 рік.

Окремо міністри обговорили розвиток спільного оборонного співробітництва, залучення інвестицій у ВПК.

Мали відкритий, чесний діалог між українським та американським урядом та компаніями про локалізацію виробництва в Україні, актуальні потреби та спроможності наших країн, можливості для розвитку співробітництва, інвестиції та будівництво спільних підприємств, - заявив міністр оборони України.

Умєров наголосив на важливості проведення у Вашингтоні конференції розвитку оборонної індустрії, яка є продовженням Міжнародного форуму оборонних індустрій DFNC1, організованого восени в Києві.

У Вашингтоні цього разу зібрались представники понад 350 українських та американських виробництв.

 Українська зброя, техніка та технології мають зайняти нішу росіян на ринку озброєння. Для цього нам потрібна потужна оборонна коаліція, щоб об’єднати зусилля у боротьбі проти російського терору. Збільшення спроможностей виробництва озброєння та техніки в Україні - це також питання українських та національних інтересів, - зазначив Умєров.

Під час зустрічі сторони також обговорили продовження підтримки України з боку США у 2024 році. Як зазначили у Міноборони, окремий фокус - посилення протиповітряної оборони, адже це особливо важливо у зимовий період.

Крім того, міністри оборони України та США обговорили активізацію будівництва фортифікаційних споруд. Умєров поінформував Остіна щодо останніх новин у цьому напрямку.

Також під час зустрічі Умєров зазначив, що "окремий пріоритет на наступний рік - це НАТО. Наша мета та завдання - привести Сили оборони у відповідність до принципів та стандартів Альянсу". 

Нагадаємо, Німеччина та ЄІБ нададуть Україні €20 мільйонів на впровадження «зеленої» енергетики

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Loading...
Load next