Торгував зброєю: у Херсоні судитимуть священника УПЦ (МП)

Торгував зброєю: у Херсоні судитимуть священника УПЦ (МП)

У Херсоні судитимуть священника УПЦ (МП), який торгував зброєю та боєприпасами.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно священника однієї із місцевих церков УПЦ (МП) за фактом придбання, зберігання та збуту вогнепальної зброї і бойових припасів без передбаченого законом дозволу, - йдеться у повідомленні.

Слідством встановлено, що обвинувачений у вересні 2023 року продав два зенітно-ракетні комплекси «Ігла», призначені для ураження повітряних цілей, а також три порохових заряди до ручного протитанкового гранатомета. За це він отримав 3 тис. доларів США.

Також правоохоронці встановили місцезнаходження ще двох схронів зі зброєю і боєприпасами. Серед виявленого – кулемет, автомат АК-74, порохові заряди, гранати, набої з магазинами різного калібру, штик-ножі.

Наразі обвинувачений утримується під вартою, де очікуватиме на вирок суду.

Як зауважує поліція Херсонської області, за словами священнослужителя, зброю для зберігання у перші дні від початку повномасштабного нападу Росії на Україну йому привіз знайомий.

Нагадаємо, Рада ухвалила зміни до Закону «Про запобігання корупції»

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі
За минулу добу, 25 квітня бойовики тричі порушили режим тиші й обстріляли позиції на яких перебувають українські військові. Втрат серед українських військових немає.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Loading...
Load next