Армія США отримала перші високоточні ракети PrSM, які мають замінити ATACMS

Армія США отримала перші високоточні ракети PrSM, які мають замінити ATACMS

В американські сухопутні війська надійшла перша партія високоточних оперативно-тактичних ракет PrSM (Precision Strike Missile).

Про це повідомила армія США.

Поставка ракет Precision Strike Missile Increment 1 Early Operational Capability  відбувається після успішних виробничих кваліфікаційних випробувань у листопаді на ракетному полігоні Вайт Сендс у штаті Нью-Мексико.

PrSM – це армійська зброя нового покоління для ведення високоточного вогню на великих відстанях. Вона запускається з високомобільних артилерійських ракетних систем M142 і реактивних систем залпового вогню M270A2 і здатна нейтралізувати цілі на відстані понад 400 кілометрів.

Високоточна ударна ракета надасть командуванню Об'єднаних сил цілодобову, всепогодну спроможність, яка протидіятиме здатності противника проводити бойові маневри і операції з протиповітряної оборони, – сказав Дуг Буш, помічник міністра армії США з питань закупівель, логістики і технологій.

Також він додав, що "швидка розробка і передача цих засобів є яскравим прикладом активного використання армією нових повноважень Конгресу щодо закупівель, які дозволяють нам набагато швидше передавати солдатам покращене обладнання".

У перспективі PrSM мають замінити ракети ATACMS з дальністю 300 км, які перебувають на озброєнні армії США нині.

Нагадаємо, Україна та Естонія домовились виробляти роботизовані оборонні системи

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Українські захисники ліквідували понад 3,5 тисячі окупантів - Подоляк Українські захисники ліквідували понад 3,5 тисячі окупантів - Подоляк
В ОП назвали приблизні втрати ворога за два дні вторгнення в Україну.
Loading...
Load next