Понад 1000 солдатів на 1 кв. км: рф несе колосальні втрати на фронті

Понад 1000 солдатів на 1 кв. км: рф несе колосальні втрати на фронті

Намагаючись захопити Авдіївку, РФ втратила вбитими та пораненими близько 13 тисяч осіб.

Про це повідомляє ISW з посиланням на розсекречені дані розвідки США, пише DW.

За два останні місяці російська армія, намагаючись захопити Авдіївку, втратила вбитими та пораненими близько 13 тисяч солдатів і офіцерів, захопивши при цьому 11,1 квадратного кілометра території. Таким чином, втрати РФ склали понад тисячу осіб на квадратний кілометр, ідеться в огляді американського Інституту вивчення війни (ISW) від середи, 13 грудня, аналітики якого посилаються на розсекречені дані розвідки США.

Журнал Forbes, посилаючись на дані американської розвідки, стверджує, що російські втрати під Авдіївкою перевищили загальні втрати армії РФ за перші два місяці повномасштабного вторгнення в Україну. Видання наводить дані Державного департаменту США, згідно з якими за перші пів року війни російська армія втратила близько 20 тисяч убитими і 50-60 тисяч пораненими.

У розсекреченій доповіді розвідки США йдеться, що за час повномасштабної війни втрати Росії в Україні вбитими та пораненими склали 315 тисяч осіб.

На початок повномасштабної війни РФ проти України російська армія мала 3500 танків, з яких нині 2200 виведені з ладу. Крім того, знищені 4400 з 13 600 бойових машин піхоти та бронетранспортерів, що становить 32 відсотки від їхньої загальної кількості у росіян.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби відбулось 89 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Російські бойовики зранку обстріляли Авдіївку: залізничний рух на Донеччині обмежили (відео) Російські бойовики зранку обстріляли Авдіївку: залізничний рух на Донеччині обмежили (відео)
Зранку бойовики почали обстрілювати Авдіївку. Працівників залізничної станції міста та пасажирів було евакуйовано в укриття. Постраждалих серед залізничників немає.
Loading...
Load next