Міноборони України затвердило Стратегію менеджменту системи військової освіти

Міноборони України затвердило Стратегію менеджменту системи військової освіти

Управління військовими вишами – за принципами НАТО. Відомо, що Міністерство оборони України затвердило Стратегію менеджменту системи військової освіти.

Про це повідомляє Міноборони.

Суть змін полягає у формуванні правового підґрунтя для упорядкування й розмежування зон відповідальності Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних сил України та військових вишів. Це дозволить зробити систему управління більш функціональною, а також відкриє шлях західній моделі лідерства.

Активну участь у розробці стратегії брали партнери з держав-членів НАТО.

В умовах війни нам потрібні своєчасні продумані рішення для побудови монолітної системи військової освіти та ефективні інструменти для управління нею, які відповідають вимогам НАТО та ЄС. І розроблена Стратегія менеджменту системи військової освіти є саме таким дієвим інструментом досягнення довгострокових цілей, що дає змогу виявити проблемні аспекти, правильно розставити пріоритети та розподілити повноваження. Для нас важливо максимально синхронізувати зусилля в інтересах Збройних сил України та інших складових Сил оборони. В цьому нам активно сприяють партнери, тож вдячний нашим іноземним радникам з держав-членів Альянсу за досвід і фахову підтримку в підготовці Стратегії, – зазначив перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Метою Стратегії є впровадження сучасних управлінських процесів в системі військової освіти.

За словами директора Департаменту військової освіти і науки Міністерства оборони України Володимира Мірненка, Стратегія менеджменту системи військової освіти дає змогу сформувати загальне бачення процесів на всіх рівнях управління системою військової освіти, об’єктивно їх оцінювати та коригувати, а також створювати умови для синхронізації дій і концентрації ресурсів різних суб’єктів освітньої діяльності.

Нагадаємо, Рішення ЄС про 50 млрд євро для України принципово ухвалене - МЗС

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next